Студио Taormina - лазерна епилация, процедури за лице и антицелулитни процедури

Видеа

Studio Taormina

Снимки
 • Какво е лазерна епилация?

 • Очакван ефект?

 • Брой процедури?

Методът на лазерната епилация използва светлина за унищожаване на космите, като светлината се абсорбира от тях и техните основи, превръщайки се в топлинна енергия и ги унищожава, без да поврежда околната кожа.

Основните предимства на лазерната епилация включват:

 1. Траен ефект след завършване на курса на епилацията:

  Лазерната епилация действа върху космите в тяхната активна фаза на растеж, която се нарича анагенна фаза. Това е периодът, когато космите са най-податливи към лазерната енергия. Понеже космите в анагенна фаза са тези, които са най-вероятно да бъдат унищожени, няколко последователни процедури са необходими, за да се обработят всички косми в тази фаза. След като курсът от процедури бъде завършен, космите, които са били унищожени, обикновено не се възстановяват, осигурявайки траен ефект.

 

 1. Липса на дразнене, алергични реакции или инфекциозни фоликулити:

  При лазерната епилация не се използват остри предмети като бръсначи или восък, което значително намалява риска от наранявания на кожата или инфекции. Също така, множествените процедури могат да доведат до постепенно изчезване на космите и растежа им, което минимизира риска от инфекциозни фоликулити.

 

 1. Бързо и ефективно въздействие върху възпалителни процеси:

  Лазерната енергия може да проникне дълбоко в кожата, където тя може да ускори процеса на възстановяване и да намали възпалителните реакции. Това прави лазерната епилация ефективна не само за премахване на космите, но и за подобряване на кожното състояние като цяло.

 

 1. Предотвратява обратната реакция на кожата, като спира стимулирането на растежа на космите:

  След като космите се унищожат от лазерната епилация, тяхната способност да растат отново може да бъде значително намалена. Това води до по-редък и по-слаб растеж на космите след завършването на курса от процедури.

 

 1. Не предизвиква странични реакции на кожата в обработваната зона:

  Лазерната епилация е много прецизна и контролирана процедура, която рядко предизвиква странични ефекти като раздразнение или увреждане на кожата. Това я прави подходяща за хора с чувствителна кожа или с нисък праг на търпимост към болка.

 

Процедурата е подходяща за мъже и жени с всякакъв тип кожа, а всички зони на тялото могат да бъдат третирани без ограничения.

Броят на процедурите е индивидуален и зависи от фактори като структурата на косъма, възрастта и хормоналния фон. Обикновено се извършват около 7 процедури за тяло и около 10 за лице, а добрият козметичен ефект може да продължи от няколко месеца до няколко години при стабилен хормонален фон.

Интервалът между процедурите е от три до пет седмици, а продължителността на самата процедура варира в зависимост от обработваната зона.

След процедурата може да се появи леко зачервяване, което обаче изчезва в рамките на няколко минути. Не се препоръчва използването на допълнителни кремове или продукти след процедурата, като се отбелязва, че не се уврежда епидермалния слой на кожата.